Dinsdag 11 september 2018 was de Monumentenfietstocht voor de hoogste groepen van het basisonderwijs, georganiseerd door de Stichting Cultureel Slochteren (SCS). Het thema was ”In Europa”. Leerlingen hebben in de week na de fietstocht werkstukken gemaakt naar aanleiding van het thema. Een jury heeft de werkstukken beoordeeld en de eerste prijs werd gewonnen door de leerlingen van CBS De Zonnewijzer in Siddeburen.

De prijs was een workshop muziek. Dinsdag 5 februari was het dan zover en werd de workshop gegeven aan de leerlingen. Die hebben het erg mooi gevonden zoals uit een aantal reacties van de kinderen blijkt: ”Het was een super leuke ochtend waar je heel veel muziekinstrumenten kon bespelen. Wim (waar we muziekles van kregen) kon heel goed vertellen over hoe het werkte, wat het verschil was en wat voor soort instrumenten je allemaal hebt.

Hij maakte ook gebruik van filmpjes waar je op kon zien hoe bijvoorbeeld een heel orkest eruit ziet. Zo kon je een beeld krijgen van iets wat je normaal niet zomaar kan zien. Het leukste was natuurlijk het bespelen van de verschillende muziekinstrumenten. Dat was heel leuk. En er waren ook wat kinderen die al een instrument bespelen. En die mochten nog een stukje laten horen voor de klas. Het was dus allemaal heel gezellig en ook leerzaam. Ik zou het zo nog een keer willen doen!”