De kunstcommissie van MFC de Noordsuythoe­ve nodigt inwoners van Noord­broek uit voor een workshop pentekenen. Op twee zaterdagen in januari en februari kunnen de Noordbroeksters, onder leiding van beeldend kunstenaar Adri Wolters, aan de slag met Oost-Indische inkt. Het doel van de workshop is om een gezamenlijk kunstwerk tot stand te brengen voor op de muren van het MFC. Hiervoor worden, aan de hand van meegebrachte foto’s, pentekeningen gemaakt rond het thema ’Mijn mooiste plekje in Noordbroek’.

De deelnemers worden uitgenodigd zelf een foto mee te brengen van wat zij als mooiste plek van hun dorp beschouwen. Het kan hierbij gaan om een bepaalde plek in de natuur, of een gebouw, of misschien iets uit de tuin of een speciale plek in het eigen huis.

De kunstcommissie, momenteel bestaande uit de Noordbroeksters Ida Iden en Aliet Hogen Esch, is in 2014 door de toenmalige gemeente Menterwolde ingesteld, om de destijds nog kale binnenmuren van het nieuwe MFC aan te kleden. Zo kwamen er onder meer kleurige sportfiguren, kunst- en boekenposters en later ook de grote muurschildering ’De Midmuur’.

Inmiddels is het gebouw uitgebreid in gebruik genomen en zijn naast de kunstcommissie ook inwoners, schoolkinderen en uiteraard be­heerder Johan de Vries betrokken bij de inrichting en aankleding van het gebouw. Om de gemeenschapszin van dorp en MFC nog verder tot uiting te brengen organiseert de kunstcommissie nu dit gezamenlijke kunstproject, waar alle Noordbroeksters aan mee kunnen doen.

Het kunstproject is door de commissie vorig jaar gestart op de Inspecteur Amerikaschool in Noordbroek. Toen hebben de basisschoolkinderen, tijdens speciale lessen onder leiding van Adri Wolters, pentekeningen gemaakt rond het thema ’Mijn mooiste plekje in Noordbroek’. Deze tekeningen zijn inmiddels klaar en nu wil de commissie de andere dorpsbewoners graag uitnodigen.

Tijdens de workshops in januari en februari kunnen geïnteresseerde Noordbroeksters, die niet op de Inspecteur Amerikaschool zitten (volwassenen, middelbare scholieren en kinderen die elders op een basisschool zitten) nu ook een tekening maken. Eventueel andere belangstellenden, die niet in Noordbroek wonen, maar wel een band hebben met het MFC, zijn ook welkom om zich op te geven. Het is de bedoeling dat alle tekeningen als geheel worden opgehangen in het MFC.

Deelname aan de workshop is kosteloos en ook voor materiaal wordt gezorgd. Wel is het zo dat de gemaakte tekeningen na afloop niet mee naar huis genomen kunnen worden. De tekeningen blijven eigendom van de kunstcommissie en zullen in overleg met de beheerder opgehangen worden in het MFC. Op deze manier wordt als Noordbroeksters een gezamenlijk kunstwerk gemaakt voor MFC de Noordsuythoeve, waar alle inwoners en gebruikers ervan kunnen genieten.

De workshop is voor iedereen toegankelijk, het is niet nodig om tekenervaring te hebben. De workshop wordt twee keer gegeven en wel op zaterdag 19 januari en op zaterdag 2 februari a.s. in MFC de Noordsuythoeve van 09.30 uur tot 12.30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door vóór 9 januari een mail te sturen naar [email protected] met daarin naam, adres en telefoonnummer en welke van de twee zaterdagen de voorkeur heeft.