Zaterdag 5 augustus wordt voor de tweede keer op de fiets de recreatieve Roegwoldtocht verreden. De Roegwoldtocht is meer dan een fietstocht: op acht locaties bij ondernemers en organisaties in en rondom ’t Roegwold valt wat te beleven, proeven of te bekijken. De tocht voert langs wel 12 locaties met activiteiten en heeft een maximale lengte van 60 kilometer, maar deelnemers kunnen zelf de afstand bepalen.

Staatsbosbeheer en plaatselijke ondernemers zijn de organisatoren van de tocht. De Roegwoldtocht kent vier startpunten: Kolham, Slochteren, Hellum en Overschild. Starten kan vanaf 10.00 uur, de activiteitenlocaties en eindpunten sluiten om 16.00 uur. Deelnemers betalen bij de start 2 euro per persoon waarvoor een mooie brochure met de route wordt meegegeven. Onderweg kunnen de fietsers stempels verzamelen, eenmaal terug bij het startpunt goed voor een attentie.

Informatie over de Roegwoldtocht is ook te vinden op de site van Staatsbosbeheer www.staatsbosbeheer.nl. Boswachter Annet de Jong: ”Omdat ’t Roegwold zo groot, uitgestrekt en centraal in de gemeente ligt, maar ook dichtbij de stad, kunnen zowel inwoners als organisaties deze verrassende natuur van dichtbij beleven. Dit biedt kansen voor samenwerkingen in onder meer de recreatieve en toeristische sector.

We hebben elkaar al gevonden in de Stichting Sportpromotie Schildmeer, waarbij we sportieve activiteiten organiseren om dit continu in ontwikkeling zijnde natuurgebied te promoten. Zo zijn we bezig met het maken van een toeristisch recreatieve kaart van ’t Roegwold. Deze Falkkaart bevat behalve de recreatieve routes in en om het natuurgebied ook veel informatie over ondernemers en organisaties in de recreatieve en toeristische sector. De kaart zou deze zomer klaar moeten zijn, maar dat wordt door drukte dit najaar.”