Slochteren Zaterdag a.s. Woldstreek Kunstmarkt op het Erfgoedplein

Zaterdag a.s. Woldstreek Kunstmarkt op het Erfgoedplein

De kunstmarkt in Slochteren bestaat intussen meer dan 15 jaar onder de naam amateurkunst en hobbymarkt en vindt traditiegetrouw plaats in het eerste weekend van september in het dorp Slochteren. Dit jaar, a.s. zaterdag 1 september, al weer voor de derde keer op het Erfgoedplein in Slochteren, het plein tussen het Landgoed Fraeylemaborg en de Slochterhaven. Een prachtige ontmoetingsplek, ook in de nieuwe gemeente Midden-Groningen.

Stichting Cultureel Slochteren, de werkgroep amateurkunst, de organisator, wil dit graag vieren: een goede reden om de Kunst- en Hobbymarkt in een nieuwe opzet te presenteren als Woldstreek Kunst­markt. Er is al hard gewerkt aan de invulling van deze compacte themapleintjesmarkt, een kunstzinnige doe-markt. Er is voldoende gelegenheid voor bezoekers om wat langer te vertoeven. Er zijn extra zitjes, frisse sanitaire voorzieningen en er is goed eten en drinken te koop.

De bezoeker vindt er kunst uit de streek: amateurkunst, gebruikskunst, keramiek, sieraden en schilderijen. De kunstenaars zelf, gedreven hobbyisten en een groep vakkundige Gildeleden (Stichting het Gilde) tonen hun ambacht en de werking ervan. Verder zijn er Woldstreek producten waaronder zelfgemaakte heerlijkheden, thee en kruiden, etherische oliën en aloë vera natuurproducten. Voor de kinderen is er ook roering, want zij mogen kanovaren in de Slochterhaven. De Woldstreekmarkt telt circa 50 kramen en is open van 11.00 tot 18.00 uur.

De markt valt samen met diverse andere activiteiten in deze streek zoals de Fraeylema Koetsentocht, het Blotevoetenpad bij de Fraeylemaborg, het Slochter Wold Spektoakel en verschillende fiets- en wandelroutes door het natuurgebied ’t Roegwold.

Laatste nieuws

MFC Houtstek Slochteren werd verrast met een donatie

Het bestuur van MFC Houtstek werd de afgelopen week blij verrast met een donatie van 20.000 euro van...

Zonovergoten tweede rondje Art Carrousel

Er was afgelopen zondag veel plezier en vermaak rondom De Ent in Hellum tijdens de tweede editie...

Museum ’40-’45 organiseert een drietal open dagen

Afgelopen zaterdag hield Museum ’40-’45 aan de W.A. Scholtenlaan in Kolham een Open Dag. Chris Scholtens (68)...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u

X