Wethouders Erik Drenth en Anja Woortman verrichtten afgelopen vrijdag de officiële opening van de nieuwe botenloods van Zeilvereniging Schildmeer. Dit deden ze door het zeil te laten zakken dat voor de plaquette was opgehangen, waarop staat wie de bouw van de nieuwe botenloods hebben mogelijk gemaakt. Vrijwilligers hebben deze klus in het afgelopen winterseizoen weten te realiseren, waarbij ze in totaal 1786 uur aan werkzaamheden hebben verricht.

De nieuwe loods werd gefinancierd met subsidies van de NAM, de voormalige gemeente Slochteren, Stichting Fonds Eemsmond en EDS Fonds, daarnaast hebben sponsoren de bouw mogelijk gemaakt. Niet alleen werd er een nieuwe botenloods gebouwd, ook de oude opslag werd omgebouwd tot nieuwe sanitaire voorzieningen. Op het gebouw liggen 24 zonnepanelen, waarmee de zeilvereniging hun eigen duurzame energie produceert.

Na het onthullen van de plaquette was er voor Anne Jan Wind nog een verrassing, hij kreeg van zijn kleinkinderen een naambordje kado met daarop de nieuwe naam voor de botenloods. Het gebouw zal de naam ‘De Windroos’ gaan dragen, niet alleen verwijzend naar de achternaam van de heer Wind, maar ook een maritiem instrument.