Steendam Zeilvereniging ZVOSS kijkt terug op zeer geslaagde Schildweek

Zeilvereniging ZVOSS kijkt terug op zeer geslaagde Schildweek

De 70ste Schildweek kan de boeken in als zeer succesvol op alle fronten. De variatie aan diverse weersomstandigheden van zachte tot krachtige wind, van zon tot regen, maakte de strijd tussen de zeilers op het water spannend. ’s Avonds op de wal was het gezellig, er werd flink gefeest en voor alle leeftijden waren er diverse activiteiten georganiseerd.

In ’t Bokkeblad van 22 juli zijn de eerste wedstrijdverslagen gepubliceerd. Hierbij een verslag van de resterende wedstrijden. Maandag-middag 20 juli werd de eerste Schildweekwedstrijd gevaren onder zachte weersomstandigheden. Met windkracht 1 was het voor de zeilers een grote uitdaging om de sporadische windvlagen zo optimaal mogelijk te gebruiken. De Top klasse wordt aangevoerd door Menno Huisman & Marcel van der Kooi. Het puntenverschil met de nummer twee is zo groot dat dit duo bijna niet meer te kloppen is. Ook de allerjongste zeilers hadden maandag een mooie dag waarin ze drie wedstrijden konden varen. Hier gaat Max Cuperus aan de leiding. Op het avondprogramma stond een zeskamp gepland met het schitterende onderdeel buikschuiven.
 Onder perfecte weersomstandigheden, windkracht 4 en een zonnetje, werden dinsdag de tweede en derde Schildweek wedstrijden gevaren. Vanaf de wal was het een prachtig gezicht om het Schildmeer gevuld te zien met boten. In 16m2 klasse namen Jeroen de Groot met Damy Jansen de leiding over. De aanvoerders van de klassementen Top, Laser & Flits bleven ongewijzigd. ’s Avonds werd nog de altijd spannende nachtwedstrijd gevaren.

Op woensdag 22 juli was het opnieuw een mooie zeildag aan het Schildmeer. Met windkracht vier in de zeilen werd de vierde Schildweekwedstrijd gevaren. Door de harde wind moesten de zeilers flink hun best doen om hun boten de optimale koers te laten varen. In de tweemansscholen 16m2 en de top stonden vele fokkenisten veel in de trapeze. Jeroen de Groot & Damy Jansen konden Rob & Marcel Klein nog net voor de finish inhalen en gingen er met de dagzege vandoor. De eindoverwinning kan dit team eigenlijk niet meer ontgaan. In de Top klas- se was het team Huisman en Van der Kooi oppermachtig voor team Van der Bles en Krommer. Ook de Optimist C klasse zeilde weer een wedstrijd. Justin Honkoop uit Nieuwolda ging er met de dagzege vandoor, voor Lars Zuur uit Farmsum.

Na een geweldig afsluitend feest op de woensdag in ”Boei 12” werd donderdagochtend onder zachte weersomstandigheden de traditionele sluitingswedstrijd van de Schildweek gevaren. Met windkracht 2 was het voor de zeilers lastig varen. Met het varen van de laatste wedstrijd in een reeks van negen wedstrijden zijn de kampioenen van de Schildweek bekend: 16m2 klasse: Jeroen de Groot & Damy Jansen, Foxhol; Top/schakel klasse: Menno Huisman & Marcel van der Kooi, Anna Paulowna; Laser klasse: Els Niezen, Steendam; Splash klasse: Daan Vloet, Veendam; Flits A klasse: Robbert Huisman & Marleen Huisman, Anna Paulowna; Flits B klasse: Jorrit van der Kooi & Lieke van der Kooi, Sneek; Flits C klasse: Christiaan Pietersma & Sybrant Koek, Sneek; Optimist A klasse: Bart Pastoor, Nijeveen; Optimist B klasse: Anna Valkenburg, Apeldoorn; Optimist C klasse: Charlotte Mars, Grolloo.

De volledige uitslag van alle wedstrijden die zijn gevaren in de Schildweek zijn te vinden via www.sportinschrijving.nl/zvoss.

Laatste nieuws

Activiteiten rond MFC Siddeburen

De bibliotheek in Siddeburen is verhuisd naar het MFC Siddeburen. Met een aantal activiteiten wordt daar de komende...

Innovatieve producten voor gezondheidsbevordering bij Mier fysiotherapie

Sinds kort beschikt Mier fysiotherapie in Harkstede over een tweetal nieuwe innovatieve producten voor gezondheidsbevordering. Het betreft...

Zwerfafval opruimactie in Harkstede door ruim 30 vrijwilligers

Normaal gesproken wordt in Harkstede altijd in het voorjaar een zwerfafval opruimactie gehouden. Dat kon dit jaar...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u