Zevende editie Unimog oldtimershow 14 en 15 september

0
1057

Na zes succesvolle edities van de Unimog Oldtimershow Schildwolde besloot de organiserende vriendengroep dat de tweejaarlijkse happening geen vervolg zou krijgen. De reden om te stoppen met het evenement, dat in 2007 voor het eerst werd georganiseerd, lag voornamelijk in de regelgeving die bij het evenement komt kijken. In augustus 2017 citeerden we het Unimog Team met de volgende uitspraak: ”Als vriendengroep lukt het ons om nog één keer de organisatie in goede banen te leiden.

Het is ook niet ondenkbaar dat er in 2019 weer een oldtimershow in Schildwolde zal plaatsvinden, en wellicht zullen daar ook leden bij betrokken zijn van de huidige organisatie, maar mocht het evenement een vervolg krijgen, dan zal het comité zeker een andere invulling krijgen.”

Na de bekendmaking om te stoppen, werd het Unimog Team overladen met steunbetuigingen en argumenten om niet te stoppen. In januari van dit jaar kwamen ze op hun Facebook-pagina dan ook met goed nieuws. Binnen het bestuur werd een groot aantal leden bereid gevonden de organisatie weer op te pakken en werden de taken opnieuw verdeeld.

Daarnaast werden er nieuwe bestuursleden aangetrokken en kwam er ook expertise van buitenaf bij. Zaterdag 14 en zondag 15 september zal er dus in tegenstelling tot eerdere berichtgeving toch een Oldtimershow plaatsvinden op het terrein aan de Hoofdweg 216 in Schildwolde, in een nieuw jasje. Bezoekers kunnen zich ook dit jaar verheugen op een hoop spektakel.

Er zullen weer vele antieke auto’s, tractoren en vrachtwagens te zien zijn, maar daarnaast is er nog veel meer te zien en te beleven. Van stoommachines tot grondverzet en van diverse demonstraties tot een braderie. Nieuw dit jaar is de nostalgische kermis op zondag. Er kan dan een ritje gemaakt worden met een draaimolen, reuzenrad of zweefmolen, daarnaast is het ook mogelijk om eendjes te vangen. Ook de inwendige mens kan goed verzorgd worden bij een kraam met poffertjes, wafels en churros.

Met nog een kleine maand te gaan is aanmelden voor zowel de oldtimers als de braderie nog mogelijk via www.unimogteam.nl. De voorinschrijving loopt reeds op volle toeren, maar het is nog steeds mogelijk om in te schrijven. Alles wat wielen heeft en minimaal 25 jaar oud is, is welkom: tractoren, Unimogs, auto’s, vrachtwagens, motoren en bromfietsen.

Deelname met een oldtimer is gratis, alleen voor de barbecue voor deelnemers op zaterdagavond wordt een vergoeding in rekening gebracht. Wat betreft de braderie is het mogelijk een eigen kraam mee te nemen, maar indien gewenst kan de organisatie ook een kraam regelen. Op zowel zaterdag als zondag is de Oldtimershow te bezoeken tussen 9.30 en 17.00 uur.