Laatste nieuws

Zondag a.s. Thomasviering in Walfriduskerk te Hellum

Op zondag 8 april is er om 16.00 uur een Thomasviering in de kerk van Hellum. Deze viering wordt georganiseerd door gemeenteleden van de Protestantse ge­meenten De Woldkerken en Slochteren. Een Thomasviering is het beste samen te vatten in twee woorden: ruimte en betrokkenheid. Dat wordt tot uiting gebracht met name in de manier waarop de uitleg van het gelezen bijbelgedeelte wordt gebracht.

Er is namelijk geen preek, maar in de kerk zijn verschillende plekken ingericht waar de kerkganger zelf met het thema van de lezing(en) aan de gang gaat. Zo groeit de betrokkenheid van de deelnemers. Daarnaast wordt er in een Thomasviering ook (gewoon) gezongen en gebeden. Deze keer onder leiding van het saxofoonquartet ’Shiny Saxes’ uit Glimmen en organist Jannes van der Kamp. Zo’n invulling van de kerkdienst is heel anders dan op de andere zondagen; dat betekent dus iets voor de kerkganger (u/jij moet zelf in beweging komen).

Middelpunt van de dienst is de Heilige Chaos. Tijdens de Heilige Chaos wordt er muziek gespeeld. Iedereen kan op zijn eigen manier invulling geven aan dit moment. Er is ruimte voor inkeer, bezinning, meditatie en gebed.

De aanwezigen kunnen kiezen uit de volgende activiteiten rondom het thema ’Weg’: – uitleg over het collectedoel, een schoollokaal voor 70 kinderen in Kafountine (Senegal); – kliederkerk voor kinderen en volwassenen (tekenen en schilderen); – blijven zitten en luisteren naar de muziek van het saxofoonkwartet; meditatie onder begeleiding van drs. Frits Postema; voorbeden voorbereiden; – hete adem in je nek, discussie m.b.v. stellingen o.l.v. ds. Jan Hommes. De viering begint om 16.00 uur, maar iedereen die eerder komt wordt ontvangen met koffie, thee, fris en lekkernijen.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30