Op donderdag 17 januari bestond Nationale Vereniging de Zonnebloem 70 jaar. Daarom riep de vrijwilligersorganisatie de Week van het Bezoekwerk in het leven. Die vond in heel Nederland plaats van donderdag 17 januari tot en met vrijdag 25 januari. Een week lang legden Zonnebloemvrijwilligers zoveel mogelijk huisbezoeken af bij mensen met een lichamelijke beperking. Ook de vrijwilligers van de Zonnebloemafdeling Slochteren hebben hieraan meegedaan.

Zij bezoeken het hele jaar door met regelmaat ca. 140 mensen in Harkstede, Scharmer, Kolham, Froombosch, Slochteren, Overschild en Schildwolde. Zij deden er alles aan om zoveel mogelijk van hen tijdens de Week van het Bezoekwerk met een extra feestelijk bezoek te vereren.

De Zonnebloem is vooral bekend van de vele dagjes uit en aangepaste vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking. Maar veruit het belangrijkste werk zijn de 1,2 miljoen bezoeken aan huis bij mensen. Veel mensen met een lichamelijke beperking zijn namelijk vaker alleen thuis dan hen lief is. Door het gebrek aan persoonlijke hulp en door medische zorg kunnen zij moeilijk de deur uit.

Daarom doen tienduizenden Zonnebloemvrijwilligers bezoekwerk. Dat varieert van gezellig een kopje koffie drinken tot een wandeling maken. Ook komt het voor dat vrijwilligers en de persoon die zij bezoeken samen een hobby oppakken, naar de film gaan of winkelen. Er ontstonden in de voorbije 70 jaar al vele vriendschappen.

Mensen die het leuk lijkt om regelmatig bij iemand met een lichamelijke beperking op bezoek te gaan, kunnen zich aanmelden bij Frieda Miedema, telefoonnummer (0598) 390608 of een mailtje sturen naar [email protected]­mail.com. Ook mensen uit Lageland en Woudbloem met een lichamelijke beperking die graag bezoek van een vrijwilliger willen ontvangen kunnen hier terecht.

Het 70-jarig jubileum viert de organisatie samen met haar 38.000 vrijwilligers en 112.000 activiteiten- en vakantiedeelnemers.