Zwerfafval actie in Harkstede

Laatste nieuws

Helaas belandt nog steeds veel afval in de openbare ruimte in plaats van in afvalbakken. Dat gebeurt op vele plaatsen in en om het dorp Harkstede. Nu het voorjaar er aan komt is het belangrijk zwerfafval op te ruimen, omdat het nu nog overal zichtbaar is. Over een maand zal een deel niet meer te zien zijn, omdat het begroeid zal zijn. Daarom komt de Vereniging Dorpsbelangen Harkstede juist nu in actie.

In Harkstede nodigt de Vereniging Dorpsbelangen, samen met de gemeente, inwoners uit om zelf vaker afval op te ruimen. Bijvoorbeeld tijdens de gebruikelijke ommetjes of tijdens het hardlopen, ook wel ploggen genoemd. Voor deze groep wandelaars en ploggers is er een bijzondere actie, waarbij een gratis grijper verstrekt wordt en een shampoo bar van Happy Soaps.

Het verzamelde zwerfafval kan thuis in de container gedaan worden, maar het is ook mogelijk hiervoor een adoptiecontainer aan te vragen bij de gemeente. Deze is gratis en het zwerfafval daarin mag kosteloos bij het restafval aangeboden worden. Zo’n adoptiecontainer kan bijvoorbeeld op een centrale plek in de straat geplaatst worden.

Op zaterdag 20 maart organiseert de Vereniging Dorpsbelangen Harkstede weer de jaarlijkse opruimactie: ”Dat doen we in kleine groepjes. Voor wie meedoet zijn er prikkers, handschoenen, hesjes en afvalzakken beschikbaar. Deze actie start zaterdag 20 maart om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats voor de Appelhof.

Daar worden de spullen uitgereikt en verdere toelichting gegeven. We leven daarbij de coronaregels na. Na afloop is er voor kinderen een diploma en iets lekkers. Voor elk groepje is er natuurlijk ook die heerlijke Shampoo Bar van Happy Soaps, waarmee minstens 4 shampoo flessen bespaard kunnen worden. Zo besparen we weer op plastic afval.”

Meedoen? Stuur dan een mail naar [email protected]­stede.nl of bel (06) 24641491.

Op de foto een plek waar altijd veel afval ligt, namelijk rondom De Borgstee, een druk bezochte plaats in het dorp. Hoewel medewerkers van Cosis dit gebied vaak opruimen, blijft er veel klein zwerfafval tussen de struiken en fietsenrekken zitten. Verteren doet het, maar heel langzaam. Bepaald afval, zoals sigarettenfilters, doet er jaren over om af te breken.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30
1500+ abonnees